U bent hier: Home / Campus Sint-Lucas Gent / Gebouwen Gent

Gebouwen Gent

In Gent wordt een deel van de ontwerpstudio’s georganiseerd in de Dominikanenabdij. De commissie voor monumenten en Landschappen nomineerde het restauratieproject (2002) voor de monumentenprijs. Open monumentendag Vlaanderen 09/09/02: “De restauratie van de voormalige leprozerij (1146), benedictinessenabdij (1623) en dominicanesseklooster (1845) was al aangevat toen het Hoger Architectuurinstituut Sint-Lucas er in 1992 zijn intrek nam. Bij de restauratie en herbestemming werd gestreefd naar een herstel van de oude ruimtelijke indeling. De vierkante binnentuin van het klooster werd heraangelegd, net als de oude boomgaard. Speciale aandacht ging ook naar de restauratie van de monumentale dakgebinten en de afwerking van de bakstenen gevels met een traditionele verflaag”. Architecten: De Witte en Claeys.

Sommige cursussen en lezingen worden gegeven in auditoria A1, A2, A3 en A4 van LUCA School of Arts, Sint-Lucas Beeldende Kunst. (Alexianenplein 1, 9000 Ghent)

Sinds november 2015 werd een nieuw gebouw ingehuldigd door de KU Leuven Faculteit Architectuur en LUCA School of Arts in de Sint-Niklaasstraat 27, 9000 Ghent. Het nieuwe gebouw is goed voor een uitbreiding van de Gentse kunst- en architectuurcampus met 3.800 m². Die was nodig door een toenemend tekort aan atelierruimte en een verhoogde instroom van studenten.