U bent hier: Home / Nieuws / Student Fred Meeuwens in de prijzen met toekomstdroom over zelfvoorzienende stad

Fred Meeuwens, student architectuur aan de Campus Sint-Lucas in Gent, creëerde in het ontwerpatelier van vorig jaar, Ticket to Nothingness, een opmerkelijk toekomstbeeld met zijn project Minder dan 15u/week. Hij zond zijn 88 bladzijden tellende, rijkelijk geïllustreerde boekje in voor de wedstrijd ‘Schrijf een nieuwe utopie’, die Metaforum KU Leuven organiseerde naar aanleiding van de 500ste verjaardag van Thomas Mores Utopia. Een jury met onder meer schrijver David Van Reybrouck en VRT-journaliste Annelies Beck bekroonde zijn werk met ‘de prijs van de beeldende creativiteit’.

De titel van het boekje verwijst naar de 15 uur die de jager-verzamelaar minimaal nodig had om zich van onderdak en eten te voorzien. Fred Meeuwens stelt onze 38-urige werkweek in vraag met de stelling dat we met de technologie van vandaag makkelijk beter kunnen doen dan de 15u/week van 10.000 jaar geleden. En al die vrij gekomen tijd kan de mens gebruiken om zijn creativiteit uit te leven.

Lees hier meer.