U bent hier: Home / Studieloopbaanbegeleiding / Vrijstellingen aanvragen

Vrijstellingen aanvragen

Meer info over vrijstellinen (EVC/EVK)

Wens je een vrijstellingsaanvraag in te dienen, gebruik dan dit formulier.

Procedure en deadlines:

Vrijstellingen worden aangevraagd bij de eerste inschrijving van een opleiding. Een aanvraag voor vrijstellingen bij een herinschrijving voor dezelfde opleiding kan slechts als er nieuwe elementen zijn.

Vrijstellingen voor opleidingsonderdelen van het eerste semester of jaaropleidingsonderdelen worden uiterlijk de derde woensdag van het academiejaar aangevraagd.

Vrijstellingen voor opleidingsonderdelen van het tweede semester worden uiterlijk de derde woensdag van het tweede semester aangevraagd.

Een student die de toelating krijgt tot inschrijving na de derde woensdag van het academiejaar, vraagt uiterlijk een week erna eventuele vrijstellingen aan.

Een vrijstelling kan niet meer worden toegekend nadat het individueel studieprogramma (ISP) van een student definitief is goedgekeurd.


Contact
STUDIELOOPBAANBEGELEIDING CAMPUS SINT-LUCAS BRUSSEL
Paleizenstraat 65/67 – 1030 Brussel
02 242 00 00
Contacteer Paul Vandervorst voor alle opleidingen via paul.vandervorst@kuleuven.be.

STUDIELOOPBAANBEGELEIDING CAMPUS SINT-LUCAS GENT
Hoogstraat 51 – 9000 Gent
09 267 94 44

Contacteer Julie Claeys voor de opleidingen 'Interieurarchitectuur' (bachelor en master), 'International Master of Architecture', 'Master in de Architectuur' en alle schakel- en voorbereidingsprogramma's naar de Master in de Interieurarchitectuur:

NIEUW! Online afsprakensysteem voor reeds ingeschreven studenten: Julie Claeys

Kandidaat-studenten maken een afspraak via julie.claeys@kuleuven.be.

Contacteer Katrien Vandendorpe voor de opleidingen 'Bachelor in de Architectuur' en 'Master in de Stedenbouw en de Ruimtelijke Planning' en alle schakel- en voorbereidingsprogramma’s naar de ‘Master in de Architectuur’ en de 'Master in de Stedenbouw en de Ruimtelijke planning’:

NIEUW! Online afsprakensysteem voor reeds ingeschreven studenten: Katrien Vandendorpe

Kandidaat-studenten maken een afspraak via katrien.vandendorpe@kuleuven.be.