U bent hier: Home / News / News archive / Wim Goossens en Arnaud Hendrickx design CIRCULUS MAXIMUS

Wim Goossens en Arnaud Hendrickx design CIRCULUS MAXIMUS

Circulus Maximus is een betreedbare sculptuur, geëxploiteerd als scenografie en geënt op de structuren van het rond zijn. Circulus Maximus staat voor de grootst mogelijke schijf die zich als poëtische maat in de ronde zaal op het gelijkvloers van het M HKA manifesteert, maar verwijst ook naar Circus Maximus, een bijzonder Romeins bouwwerk voor wedrennen en publiek vermaak.

Zes kunstenaars die in het verleden in de ronde zaal tentoon stelden, bevragen en verkennen de nieuwe ruimtelijke conditie van Circulus Maximus. Twee constellaties van interventies (Circulus Maximus I & II) vormen een associatief landschap voor het publiek dat doorheen haar bewegingen deel wordt van de setting en de scenografische werking ervan zichtbaar maakt.

Circulus Maximus is een project van docenten Wim Goossens en Arnaud Hendrickx en kadert binnen een onderzoek naar het ruimtelijk affect aan het Departement Architectuur van de KU Leuven en wordt gefinancierd door het Onderzoeksplatform voor Architectuur en Kunsten (OPAK).

Inauguration of Circulus Maximus with Hilde d’Haeyere en Bára Sigfúsdóttir
on Thursday 22.05 from 19:00 – 20:00 in the M HKAFE.

PROGRAMMA
Doorlopend:
Circulus Maximus – FRONT/BACK.
Michael Van den Abeele en Nav Haq schrijven met dubbele tong rond Circulus Maximus.

Van dinsdag 20.05 tot en met zondag 25.05:
Circulus Maximus I – Luc Deleu, Marie-Jo Lafontaine & Ludwig Vandevelde.Zondag 25.05 van 11:00 - 12:00: Artist Talk – Hans Thys over Circulus Maximus I.

Van dinsdag 27.05 tot en met zondag 01.06:
Circulus Maximus II – Dimitri Vangrunderbeek, Richard Venlet & Pieter Vermeersch.
Zondag 01.06 van 11:00 – 12:00: Artist Talk – Vangrunderbeek, Venlet & Vermeersch over Circulus Maximus II.

Nocturne tot 21.00 op donderdag 22/05

Lees meer